Glommen-Mjøsen Skog - Historisk godt fjorår i Mjøsen Skog

Historisk godt fjorår i Mjøsen Skog

Drift ovenfor Vingnes på Lillehammer med Ole Bertil Reistad. En av mange drifter i Mjøsen Skog-geografien i fjor. FOTO: SILJE LUDVIGSEN

Mjøsen Skog hadde en historisk høy omsetning i fjor. Totalomsetningen endte på over 697 millioner kroner.

Silje Ludvigsen 19.03.2018

- Den høye omsetningen skyldes generell høy aktivitet i skogen, spesielt innenfor tømmeromsetningen og andre skogstjenester. Salget av skogbruksplaner viser også en flott utvikling i 2017, sier administrerende direktør Steffen Skolseg i Mjøsen Skog.

Totalomsetningen ble 697,2 milloner krone, som er den høyeste i Mjøsen Skog noensinne. Årsresultatet ble 10,7 millioner kroner før skatt.

Driftsresultatet ble 2,8 millioner kroner, etter bonusutbetalinger til andelseierene. Finansresultatet er 8,0 millioner kroner. Utbytte fra Moelven er fortsatt den viktigste inntektsposten i finansresultatet.

Nesten 12 millioner til andelseierne
Det ble utbetalt 11,9 millioner kroner i bonus til andelseierne på tømmerleveranser. I tillegg til bonusutbetalingene, får andelseierne forrentning på sine andelsinnskudd i Mjøsen Skog. Den blir 3,8 prosent på ordinære andeler og 4,8 prosent på tilleggsandeler, hvis årsmøtet i april vedtar styrets forslag.

- Vi er glade for å kunne si at vi leverer på alle nivåer til våre eiere, sier Skolseg. 

- 2018 blir godt år
Skolseg ser lyst på 2018. Sagtømmerandelen av gran og furu i Mjøsen Skog-området økte i fjor, noe det har gjort jevnt de siste årene. Og rett etter nyttår kom en etterlengtet prisøkning på massevirke.

- Inneværende år ser også ut til å bli et godt år. Det er stor etterspørsel etter både sagtømmer og massevirke. Dessuten bidrar den kalde vinteren til meget høy omsetning på biovirke, sier Skolseg.

I fjor omsatte Mjøsen Skog nesten 1,2 millioner kubikkmeter tømmer, som er rekord fjerde år på rad. I snitt felles det cirka 20.000 trær per arbeidsdag. Gjennomsnittsleveransen har økt jevnt de siste årene og endte i 2017 med 911 mper leverandør.