Hopp til innhold

– Dette ser jeg fram til. Jeg er glad for å ha fått jobb i skogbruket. Å få være ute i skog og mark og treffe mennesker – det likner veldig på drømmejobben. At jeg også får en erfaren skogbruksleder som Hans Næss som mentor i oppstarten er veldig bra. Her er det mye erfaring og kompetanse å dra veksler på, sier Håkon Husdal.  

Han kommer fra et melkebruk i Orkdal og har vært med i skogen opp gjennom oppveksten. På privaten deler han adresse med samboer Gunvor G. Koller som også er skogbruker. Sammen har de nylig kjøpt hus på Auli, mellom Årnes og Sørumsand.

– Venner og familie er viktig for oss. Det blir noen helger her og der hjemme i Orkdal, men vi har også et godt nettverk av gode felles studievenner og familie som vi er mye sammen med i nærområdet, sier han.

Håkon har en bachelor i økologi- og naturforvaltning, men var litt usikker på om det var den rette veien videre. Han fylte på med flere skogfag og avsluttet studiene i mai i år med en master i skogfag fra NMBU. Etter studiene har han hatt et vikariat i Norges Jeger- og Fiskerforbund som barne- og ungdomskonsulent. 

– Oppgaven min var å forsøke å øke aktiviteten blant unge jegere i lokalforeningene. Å bevisstgjøre ungdommene på muligheten av å høste av overskuddet er viktig, men kanskje det viktigste er at folk kommer seg ut i naturen. Det ligger vel i kortene at jeg er en ivrig jeger selv også, og jakter gjerne på elg, hjort og fugl, forteller han.

Ryktet om en dyktig og bra kar nådde etter hvert skogavdelingen i Glommen Mjøsen Skog, da tok det ikke lang tid før telefonen kom.

-Jeg hadde kjennskap til andelslagene fra før, og fikk enda nærmere kjennskap til Glommen Mjøsen Skog i studietiden. Telefonen herfra om et jobbintervju var dermed svært velkommen. Nå ser jeg fram til samarbeidet med skogeierne!