Hopp til innhold

– Vi er veldig godt fornøyde med at Erik har takket ja til stillingen. Han er en ambisiøs og dedikert fagperson med godt blikk for optimalisering og videreutvikling av vårt tjenestetilbud, sier administrerende direktør Gudmund Nordtun i Glommen Mjøsen Skog.

– Gleder meg

Erik Ødegård er opprinnelig fra Trysil og kommer fra stillingen som leder av konsulentavdelingen i NORSKOG i Oslo, der han blant annet har jobbet med utvikling av nye produkter og tjenester.

Nå har han flyttet med familien til Hamar og skal lede avdelingen for plan og konsulenttjenester i Glommen Mjøsen Skog på Lillehammer, som er Norges største fagmiljø for skogbruksplan.

– Som skoginteressert og trysling har jeg helt siden barndommen hatt et forhold til Glommen Mjøsen Skog. Jeg gleder meg til å bli kjent med laget og mine nye kolleger, sier Erik Ødegård.  

Norges største innen skogbruksplan

Avdelingen jobber med registrering av skogressurser, forvaltning og bearbeiding av data, utvikling av digitale løsninger for skogbruket og konsulent- og rådgivningstjenester, blant annet innen frivillig vern og skogtaksering. Dette er den nest største avdelingen i Glommen Mjøsen Skog med 25 medarbeidere.

– Jeg er sikker på at vi kommer til å få en fartsfylt og interessant arbeidshverdag i tiden som kommer. Det er en voldsom utvikling innen teknologi og metoder relevant for planproduktene. Jeg ser fram til å bidra til å utnytte dette, samt bistå grunneiere med å håndtere økt mengde komplekse problemstillinger gjennom gode og effektive konsulenttjenester, sier Ødegård.

Digitalisering og bærekraftig forvaltning

Nåværende avdelingsleder Geir Korsvold (62) fra Lillehammer har ledet avdelingen i 30 år. Han gir seg nå som leder, men fortsetter som seniorkonsulent.

– Gjennom solid ledelse av Geir Korsvolds har dette utviklet seg til å bli Norges største leverandør av skogplantjenester. Det er en avdeling som er drillet i god databehandling og det å levere resultater, sier Nordtun.

Erik Ødegård tiltrer i Glommen Mjøsen Skog i løpet av sommeren. Nordtun forteller at de ser fram til dette:

– Glommen Mjøsen Skog skal ha de beste digitale produksjonslinjene for operativt skogbruk, og gode brukeropplevelser for skogeiere. Vi skal utvikle framtidsrettede tjenester gjennom en bærekraftig forvaltning av skogressursene. Denne oppgaven er vi trygg på at Erik vil håndtere godt, sier Nordtun.