Hopp til innhold

IMG_0899.jpgInnholdsrikt program

På programmet står også besøk hos Skjåk Almenning der bestyrer Jo Trygve Lyngved er vert. Deltagerne får et innblikk i allmenningens oppgaver, ressurser og drift av datterbedriften Skjåk Trelast og det moderne bioanlegget. Om kvelden er det middag og fagforedrag i Lom, iht. Korona forskriftene. Her får vi høre nærmere om planlegging og drift av skogsveganlegg, siste nytt fra tømmermarkedet og suksesskriterier ved taubanedrifter. 

Dagen etter bærer det til skogs for å studere de samme temaene i praksis. Her møter vi Terje Frivik som driver mye virke for Glommen Mjøsen i bratt terreng, de lokale skogbruksjefene Per Ekre og Jan Teigen og skogbruksleder Ola Løkken.

– Det er stor interesse for å opprettholde et godt og trivelig skogfaglig miljø i begge dalførene og ressursgrunnlaget og skogen har mange likhetstrekk. Lokal foredling og god utnyttelse av tømmeret er viktig. Vi gleder oss til å viser fram lokal aktivitet, sier leder av det lokale skogeierområdet, Terje Hoff.

Fortsatt ledige plasser

– Vi gleder oss til å samles til faglig dialog i skogen. Det er allerede omtrent 35 påmeldte og det fortsatt plass til noen flere, sier org.konsulent Ivar Stuve i Glommen Mjøsen Skog. 

På turen vil vi også presentere litt lokalhistorie og tidligere ordfører i Vågå, Kari Hølmo Holen, vil gi gjestene fra øst interessant informasjon. Turen er uten egenandel for andelseierne i skogeierområdene.   

Meld dere på til Margit Brukstuen (959 66 805) hvis dere ikke allerede har gjort det. 

IMG_0926.jpg

IMG_0869.jpg

Her er deltakerne fra i fjor samlet under besøket ved Alvdal Skurlag AS.