Hopp til innhold

Sjekkpunkt Flendalen ligger i Trysil kommune, ca 20 kilometer nord for Trysil  sentrum. 

Terje Hammer på stand.jpg

– Her finner du oss i nærheten av samfunnshuset Vidsyn. Vi har med oss messehengeren vår og byr på god stemning, bålvarme og skogskaffe, forteller skogbruksleder Terje Hammer som er plassansvarlig for anledningen. 

Femundløpet arrangeres i tidsrommet 02.–06. februar 2023. Løpet går gjennom sju kommuner, har seks sjekkpunkter; Tufsingdalen, Drevsjø, Flendalen, Søvollen, Orkelbogen, og Tolga og et dog-drop (Camp Tynsetingen).

Det konkurreres i to klasser: Begrenset klasse på 450 km med inntil åtte hunder (F450) og åpen klasse på 650 kilometer med inntil 12 hunder (F650). 

Det er F650 klassen som skal innom sjekkpunkt Flendalen. 

– Arrangøren opplyser om at første spann er ventet inn ved 10-tiden. Deretter kommer de inn på løpende bånd. Det er valgfritt om kjørerne vil ta den obligatoriske 6-timers hvilen her, i så fall venter en obligatorisk veterinærkontroll. Med andre ord – det er litt av hvert å få med seg på dette sjekkpunktet, sier Hammer.

Skogbruk og skogskaffe

På standen treffer du også Trysil-Engerdalsskogbrukslederne Øivind Kvarnstrøm og Martin Opgård og fagsjef i skogskjøtsel Sverre Holm. 

– Vi snakker mer enn gjerne om skogbruk og for oss er det viktig å treffe skogeiere og skoginteresserte på flere arenaer. Vi håper på å treffe riktig mange rundt kaffebålet i Flendalen, sier Hammer.

KAffebål_pixabay.jpg

Foto: Pixabay