Hopp til innhold

– ALLMA er et supert verktøy for å bli kjent med skogen sin og ta kloke beslutninger. Mye i ALLMA er ganske intuitivt, men det kan være nyttig å delta på et kurs for å få bedre utnyttelse av funksjonene du finner i ALLMA, sier fagsjef for ALLMA, Odd Arne Brenn, i Glommen Mjøsen Skog.

Odd-Arne-Brenn-04.11.jpg

Liste over ALLMA-kurs finner du lenger ned i saken

Skogbruksplan
En skogbruksplan gir deg oversikt over eiendommen din, og du får et grunnlag for å gjøre gode prioriteringer.

Skogbruksplanen deler inn skogen i bestand og anbefaler hvilke tiltak som bør eller må utføres i det enkelte bestand. Den teknologiske utviklingen har gjort skogbruksplanen enda bedre og mer nyttig enn tidligere.

Enklere for skogeier
ALLMA er den komplette skogbruksplanen og  Norges mest solgte dataverktøy for skogforvaltning gjennom tidene. Med ALLMA får du tilgang til kartdata og ortofoto sammen med skogbruksplandata over egen eiendom.

ALLMA gjør planlegging, gjennomføring og dokumentasjon av drifts- og skogkulturoppdrag enklere. ALLMA hjelper deg å ta gode beslutninger om hogst og investeringer. Gjennom ALLMA kan du se hva slags tiltak du bør prioritere. Du kan også få indikasjon på når det er mest lønnsomt å hogge skogen.

ALLMA viser oppdatert miljøinformasjon. Det trengs for å kunne planlegge drifter og lage kart som kan brukes av entreprenør. ALLMA via app kan brukes sammen med GPS i områder uten telefondekning. Med ALLMA ser du eiendomsgrensene og hvor du er i skogen.

Ved å abonnere på ALLMA har du samtidig tilgang til våre dyktige skogkonsulenter. Disse kan både gi deg veiledning i bruk av ALLMA og råd om skogforvaltning. 

Glommen Mjøsen tilbyr ALLMA-kurs for både nybegynnere og viderekommende. 

Kurs som tilbys i mai og juni

Dato Sted Innhold Praktisk info og påmelding
9. mai, kl 10.00 Skotterud, Rådhuset Kurs i ALLMA-app og EDEL, kombinert med praksis ute i skogen. Trykk her
23. mai, kl 19.00 Digitalt på Teams Intro-kurs. Bli kjent med ALLMA og lær om funksjonene. Trykk her
25. mai, kl 19.00 Digitalt på Teams Videregående ALLMA-kurs, søkeverktøy og strategisk skogforvaltning (ungskogpleie og gjødsling) Trykk her
31. mai, kl 10.00 Rena, Sliperivegen 2 Gratis ALLMA-kurs for skogeiere i Åmot med eller uten abonnement. Lær om funksjonene, kombinert tur til skogs.  Trykk her
14. juni, kl 19.00 Digitalt på Teams Intro-kurs. Bli kjent med ALLMA og lær om funksjonene. Trykk her

Oppdatert skogbruksplan
Med ALLMA har du oppdatert skogbruksplan, og til enhver tid oversikt over hva som bør gjøres i skogen.

Et gjennomført tiltak vil alltid følges av et nytt tiltak. Dette dokumenteres både med et nytt behandlingsforslag og kommentarer i ALLMA.

Når skogen vokser, beregnes tilveksten og ajourføres i din skogbruksplan. Ressurssituasjonen er derfor alltid oppdatert i ALLMA.

Slik får du tilgang til ALLMA 
For å få ALLMA må du ha en skogbruksplan eller ressursoversikt. I alle nyere skogplantakster er det lagt til rette for dette. Glommen Mjøsen SKog kan på oppdrag tilrettelegge din gamle skogbruksplan for ALLMA.

Tilgang til ALLMA krever abonnement. Les mer om priser på ALLMA-abonnement her.

Ikke-abonnent og lyst til å prøve ALLMA?


Vi tilbyr tre måneders gratis prøveabonnement for alle andelseiere i Glommen Mjøsen Skog, hvor vi har data tilgjengelig.


For mer informasjon om priser og bestilling, ta kontakt med seksjonsleder Odd Arne Brenn på  tlf. 412 19 491.