Hopp til innhold

Tømmer har historisk vært en vesentlig del av Grundsetmart’n, og vi i Glommen Mjøsen Skog er selvsagt til stede og fremmer skog og tre på disse dagene med myldrende folkeliv i Elverum.

På rådhusplassen byr vi på skikkelig god bålkaffe – med andre ord en herlig smak av skogs-kos midt i Leiret. Her er ansatte til stede for en prat om skogbruk, det er bare å svinge innom!

Vi vil gjerne fremme kunnskap om vårt bærekraftige skogbruk, og har også med en quiz som gir litt å bryne seg på både for de som er ferske og nysgjerrige på skog, og de som er litt skogkyndige fra før.

Spørsmålsarkene gikk unna fra første stund, og Pål Nesset og Ole Nøttåsen tok hver sin quiz inntil bålpanna og med en kaffekopp i neven. Nøttåsen er sjøl skogeier, og fikk likevel litt å gruble på.

– Jeg lover å lese medlemsbladet ekstra nøye framover, sa Nøttåsen etter gjennomført oppgave.

20230310_141917.jpg
Jens Grindalen og Thea Holth Borgen hadde en solid skogbruksprat med skogbruksleder Terje Hammer. 

Thea Holth Borgen og Jens Grindalen var blant annet opptatt av skogens rolle som for klima, og Jens hadde innspill til språklig forbedring i formuleringene om hvordan tre binder CO2.

Her er litt å bryne seg på for deg som leser også:

Hvor mange skogplanter tror du for eksempel at vi i Glommen Mjøsen Skog solgte og plantet i fjor? Var det 900.000, 8,5 millioner eller 16 millioner? Svar: 16 millioner. Og hvor mye C02 binder norsk skog? Svar: Om lag halvparten av Norges årlige CO2-utslipp.

Velkommen til oss på Grundsetmart’n 10.-12. mars 2023!

20230310_140318.jpgNemmen, hva er det skogbruksleder Terje Hammer gjør her? Jo, valgkomitemedlem Kari Toft i Glommen Mjøsen Skog mente at det er mye man kan bruke en skogbruksleder til – blant annet hjelp til å feste broddene under skoen!