Hopp til innhold

Det var like før klokka 5 i dag tidlig at brannalarmen gikk på Moelven Våler på Braskereidfoss i Hedmark. De første meldingene fra politiet gikk ut på at det hadde vært en støveksplosjon ved sagbruket.

Alle nødetater rykket ut til stedet. Det ble etter hvert konstatert at det ikke var snakk om brann eller eksplosjon. Det som så ut som røykutvikling var et lekk damprør som hadde utløst brannalarm og sprinkleranlegget.

– Det har ikke vært en eksplosjon eller brann, men betongelementer i en vegg har rast og forårsaket brudd i en varmtvannsledning, sier Knut Berg, direktør ved Moelven Våler AS i en pressemelding.

Stor kunde for Glommen Mjøsen Skog
Glommen Mjøsen Skog er en betydelig leverandør av tømmer til sagbruket på Braskereidfoss.

Markedssjef Håkon Bakken i Glommen Mjøsen Skog har vært i kontakt med bedriften i dag tidlig for å få en avklaring rundt situasjonen.

– De kunne komme med gode nyheter. Hendelsen i dag tidlig vil i praksis ikke medføre noen problemer av betydning for produksjonen, sier Håkon Bakken.

Selskapet jobber nå med å kartlegge årsaken til at veggelementene raste ut. 

Norges største
Moelven Våler AS er Norges største sagbruk og har en årlig produksjon på 195.000 kubikkmeter, fordelt på furu og gran.

Furua blir til plank til impregnert kledning, terassebord, konstruksjonsvirke og limtre til Norge og Japan. Granproduktene går hovedsakelig til limtre, kledning og konstruksjonsvirke, skriver Moelven på sine hjemmesider. 

Moelven Våler AS er det første i landet med røntgensortering av tømmer.