Hopp til innhold

Karoline Kjos-Nordli (24) begynte som trainee i Glommen Mjøsen Skog gjennom Trainee Innlandet i august i år.

En trainee er en person som gjerne er nyutdannet og som tilknyttes en bedrift etter endte studier.  Et traineeløp skal være noe annet enn et ordinært arbeidsforhold. Traineene arbeider med egne prosjekter, eller som nøkkelressurs inn i prosjekter i bedriften hvor vedkommende er ansatt som trainee. 

– Å komme fram til et egnet rammeverk for bærekraftsrapportering og EUs Taksonomi er min hovedoppgave i Glommen Mjøsen Skog, forteller Kjos-Nordli.

Adventskalender

– Mange spør meg om hva EUs nye klassifiseringssystem for bærekraftig økonomisk aktivitet er, og hvordan dette vil påvirke oss i skognæringen, sier hun.

– Dette har noen av medlemsbedriftene i Trainee Innlandet forsøkt å svare på gjennom en julekalender, hvor bedriftene forteller mer om hvordan de setter bærekraft ut i handling.

– Lurer du på hvordan bærekraft og EUs Taksonomi er startet opp i Glommen Mjøsen Skog, håper jeg du åpner luke 2 i adventskalenderen, oppfordrer hun.   

I videoen presenterer Karoline Bakka Hjertø, leder for bærekraft i SpareBank1 Østlandet, EUs taksonomi. Vi blir også kjent med Gunnar Aakrann Eek, CFO i Glommen Mjøsen Skog SA og Rune Andersen, direktør for finans og bærekraft i Moelven Industrier ASA. Bedriftene samarbeider om hvordan de skal angripe EU Taksonomi hvor de får bistand fra sine traineer, Karoline Kjos-Nordli og Marianne Jevne Berge.  

Link til luke 2 i TrendInns adventskalender