Hopp til innhold

Uten belter og kjettinger

Entreprenøren forholdt seg til de retningslinjene som er gitt når markberedning pågår. Regionsjef Ingar Brennodden forklarer;

– Belter og kjettinger er ikke i bruk, dette for å hindre at det oppstår gnister når du kjører på stein.

– Entreprenøren må legge opp kjøreruta slik at det er god kontroll på det som foregår bak markberederen. I dette tilfellet så føreren at det røyk fra stedet som han nylig hadde passert. Han grep slukkeutstyret og klarte å slukke slik at branntilløpet ikke fikk utvikle seg, sier han.

Brannvesenet ble varslet

– Slukkeutstyret består av en vanndunk på 25 liter som er tilsatt såpe som gir større slokkeeffekt, vannkanne med spredehode, skogbrannsmekke, hakke og spade. Det kan se beskjedent ut, men vi erfarer at det er svært effektivt, sier Brennodden.  

Det bekreftet også brannvesenet da de kom på stedet. Brannen var slukket, men for å være på den sikre siden ble det foretatt etterslukking. Sjåføren ville i samråd med brannvesenet vente et par timer på stedet for å være helt sikker.

– Skognæringen og entreprenører er svært lydhøre i forhold til å ta slokking av skogbrann på alvor. De forstår viktigheten av å redusere skogbrannfaren og sikre skogsdrift også i tørre perioder, sier Kjetil Løge i Skogbrand.

Det har vært noen fine dager og da tørker det fort opp på furumark. Det er meldt bra med nedbør i dagene som kommer så forholdene vil bedre seg.

Beredskapspakke fra Skogbrand.jpg

Forsikringsselskapet Skogbrand deler ut brannberedskapspakker med diverse utstyr, som er effektivt for å slå ned flammene, før det utarter til en storbrann. Foto: Skogbrand