Hopp til innhold

Torsdag 11. august til søndag 14. august foregår De Nordiske Jakt og Fiskedager på Skogmuseet i Elverum, sier fagsjef Sverre Holm.

– For oss er Jakt- og fiskedagene en arena for å diskutere skogfag og få tilbakemeldinger på den aktiviteten vi driver.

Foto_THammer2.jpgFoto: Terje Hammer

Interessant for små og store

Som tidligere har vi også i år invitert en av våre samarbeidspartnere til å dele standen med oss. Johansen Skogsdrift i Elverum ble stiftet i 1977. I dag drives selskapet av tredje generasjon, fetterne Tom og Steffen Johansen, med 33 menn og kvinner på lønningslisten.

– Med seg på standen har de en splitter ny tyninngsmaskin. Det blir mulighet for å kikke inn i førerhuset og få detaljerte opplysninger om ytelse og kapasitet på doningen.

1.jpgFoto: Malin Andresen Ormset

Prøvekjøre drone?

– Skogbruket er inne i en digital tidsalder. Nå brukes i større grad drone der vi før måtte ut i felt for å gjøre registreringer. Nytt av året er en oppmerket løype som du kan få prøvekjøre med drone, forteller Sverre Holm.  

Jakt og Fiskedager.jpg

Spennende jobbmuligheter i grønne yrker 

I Glommen Mjøsen Skog har vi anslått at det i løpet av de neste ti årene vil være behov for å rekruttere over 30 årsverk.

– Vi vil også ha behov for de som har kombinasjonsutdanninger og kompetanse fra andre fagfelt enn rene skogfag. Vi forteller deg gjerne mer om utdanningsmuligheter og framtidige jobbmuligheter i skogbruket. 

– Er du interessert i skog håper vi du stikker innom og slår av en prat med en av oss, sier Sverre Holm. 

Link til programmet for jakt- og fiskedagene finner du her