Hopp til innhold
Ivar Stuve, senior organisasjonskonsulent i Glommen Mjøsen Skog

Kurset kan gjennomføres på to måter

– Nå er det nær 300 som har brukt rabattkoden til Glommen Mjøsen Skog og fullført PEFC kurset, sier senior organisasjonskonsulent Ivar Stuve.

Hvordan skogeieren skal forvalte og drive skogen, er definert i 30 kravpunkter i Norsk PEFC Skogstandard. Fra 1. mars i år trådte utvidede miljøkrav i kraft for å drive skogbruk. Alle som jobber i skogen må holde seg oppdatert og gjennomgå det nye PEFC kurset.

– De kommende ukene arrangeres både digitale og fysiske kurs i en rekke skogeierområder i Glommen Mjøsen Skog, sier Ivar Stuve.

– På de digitale kursene inviterer vi skogeiere til å samles for å løse kurset i grupper med en lokal tillitsvalgt eller en av våre ansatte som møteleder. Du må ta med egen PC på de digitale kursene. Husk også å registrere deg og betale for kurset på forhånd. Påmelding og rabattkode finner på «Min side» på hjemmesiden, sier han.

Det er også fullt mulig å ta det digitale kurset egenhendig, anslått arbeidstid er 6 til 8 timer. Kurset kan tas i etapper hvis ønskelig, all aktivitet vil bli lagret. De fysiske kursene ledes av en skolert instruktør fra Skogkurs, dette er et heldagskurs uten eksamen.

– Vi oppfordrer alle skogeiere til å oppdatere seg med denne kunnskapen og sette seg inn i den nye standarden for et bærekraftig skogbruk, sier Ivar Stuve.