Hopp til innhold

Ihle Steen har vært ordfører for Arbeiderpartiet i Ringsaker gjennom fire perioder, og har varslet at hun gir seg som ordfører etter kommunevalget neste høst. Hun er klar på at hun har gjort et verdivalg når hun har signert arbeidskontrakt med Glommen Mjøsen Skog.

– Etter 24 år i kommunestyret og 16 år som ordfører, blir du en politisk sirkushest. Jeg konkluderte tidlig med at jeg ønsker å jobbe videre med samfunnsutvikling. Det får jeg virkelig her. Skogbruket har store ringvirkninger, med arbeidsplasser både i skogen og i industrien. Næringa har uante muligheter for framtida, sier Ihle Steen, og konkretiser slik:

– Vi leter etter klimaløsningene. Da er skognæringa kjempeviktig, sier hun.

Hun peker på Mjøstårnet, verdens høyeste trebygg lokalisert i Brumunddal:

– Skog og tre er viktig for å bygge de gode lokalsamfunnene, sier hun, og tenker både konkret og i overført betydning:

– Trevirket som er brukt til å bygge Mjøstårnet har vokst i lokalmiljøet, det har blitt bearbeidet her, og nå ser vi resultatet. Dette er bevisst utbygger, fornybart råstoff, kompetanse, arbeidsplasser, samfunnsutsikter og samfunnsutvikling i skjønn forening, sier Ihle Steen.

Viktig fornybar råvare

Skog er noe de fleste har et nært forhold til, og det inspirerer Ihle Steen ekstra til jobben.

– Skog og opplevelsen av skog er viktig for folk, og jeg skjønner at mange har følelser for nærskogen «sin», og gjerne vil beholde den slik den står. Det trengs mer kunnskap om tre som fornybar råvare. Vi trenger trevirket, og skogen vokser opp igjen til både glede og nytte! sier Ihle Steen.

Styrker laget

Ihle Steen skal arbeide med næringspolitiske spørsmål sammen med næringspolitisk sjef Yngve Holth. Hun erstatter Gunnar A. Gundersen, som trapper ned engasjementet for Glommen Mjøsen Skog i løpet av neste år.

– Anita vil styrke laget vårt betydelig. Hun er flink til å skape relasjoner og forene ulike hensyn. Vi har hatt dialog over noe tid, og jeg er så glad for at hun kommer til oss med sin brede erfaring med politikk og næringsutvikling, sier Holth.

Administrerende direktør Gudmund Nordtun ser fram til at hun starter i jobben 1. november.

– Vi gleder oss veldig til å få med oss Anita. Vi bygger lag med de beste folka, og da går det fint å vente noen måneder. Vi i skogbruket er vant til å tenke langsiktig, sier Nordtun.