Hopp til innhold

Utmerkelsen viser at norsk kompetanse på bruk av tre i store konstruksjoner er i verdensklasse. Norge er igjen blitt kjent som landet som skaper nye innovasjoner for byggeløsninger i tre med lange spenn og sterke konstruksjoner, skriver Regjeringen i en pressemelding.

Fremdeles verdens høyeste trebygg

Mjøstårnet med sine 85,4 meter høye trebygg over 18 etasjer, er enn så lenge verdens høyeste trebygg. Bygget har vakt stor internasjonal annerkjennelse- og gjør det fortsatt. 

– Tenk at verdens høyeste trebygg faktisk ligger i Norge, og at kompetansen bak denne konstruksjonen blir belønnet med en prestisjetung internasjonal pris. Norsk kompetanse knyttet til tre må ut i verden, sier landbruks- og matminister Olaug Bollestad i en pressemelding.

Limtre fra Moelven 

Verdens høyeste trehus er banebrytende på mer enn selve høyden. For da Mjøstårnet skulle bygges tok Moelven i bruk en helt ny og uprøvd monteringsteknikk.

– Utenforstående vil kanskje tro det var en stor risiko å ta i bruk en ny monteringsmetode på et så stort og prestisjefylt prosjekt. Men etter mange år med utvikling var vi nå klare til å ta et nytt løft, bokstavelig talt, fortalte Rune Abrahamsen, direktør ved Moelven Limtre i en pressemelding i 2018

Mjøstårnet i Brumunddal ble åpnet i 2019. De 18 etasjene inneholder kontorlokaler, hotell, restaurant, leiligheter og et badeanlegg

Mjøstårnet er realisert i en samspillsprosess mellom byggherre AB Invest AS og totalentreprenør HENT AS. Moelven Limtre AS er total-underentreprenør og leverer limtre, kerto- og massivtrekonstruksjoner i tårnbygg og svømmehallen i prosjektet.