Hopp til innhold

Ingrid Sandtorp Thorvaldsen (22 ) jobber som skogbruksleder i Glommen Mjøsen Skog i Indre Østfold og Follo.

– Jeg har studert bachelor i skogfag ved NMBU. Det har gitt meg muligheten til å jobbe med en fremtidsrettet ressurs, som har et stort potensial, og er en viktig brikke for en grønn omstilling. Som student på Ås får man en fremtidsrettet utdanning med god faglig tyngde, i kombinasjon med et godt studentmiljø. Jobbmulighetene etter studie er interessante, og behovet for kompetanse trengs for fremtiden, sier Ingrid. 

Webinar i regi av Velg Skog

Velg Skog er et felles prosjekt for å promotere skognæringen og få ungdom til å satse på en yrkeskarriere knyttet til skog og tre. Målgruppen er elever på videregående skoler og interesserte ungdomsskoleelever.

Opp mot 80.000 påmeldte 

Det forventes opp mot 80.000 påmeldte deltagere på landsbasis, der 36.000 holder til på Østlandet. Opplegget er online tirsdag til fredag denne uken fra kl. 09.00-15.00.

Tradisjonelt har tilbudet vært fysiske messer med stands, men i disse Covid 19-tider kjøres alt digitalt.

– Utstillerne deltar online og bemanner standen fra sine lokaler eller hjemmefra med egen PC eller nettbrett. Innholdet i den digitale standen bygges opp på forhånd. Standen kan inneholde informasjon i form av tekst, lenker, bilder og film, samt funksjoner som chat, videosamtaler, livestream og webinarer. Presentasjonsfilmen vil være en svært viktig del av deltagelsen på de digitale utdanningsmessene og vil vises for alle besøkende, sier organisasjonskonsulent i Glommen Mjøsen Skog Ivar Stuve.

Glommen Mjøsen Skog er løpende på søk etter dyktige folk 

Velg Skogs «stand» vil det være filmsnutter fra den felles bransje kampanjen Tenkt Tre og dialog med representanter for næringen. Spørsmål og henvendelser til de lokale næringsaktørene – som Glommen Mjøsen Skog – vil sluses videre til en online-bakvakt som kan kommunisere med den enkelte som vil vite mer.

– Dette er en kjempegod og enkel muligheter for de mange som er nysgjerrige på hva skognæringen kan tilbyd dem av karrieremuligheter og utfordringer. Vi håper mange benytter denne anledningen og vil høre mer om oss. Skogen seiler i medvind om dagen og vi i Glommen Mjøsen er løpende på søk etter dyktige folk som vil ha en framtid i en spennende, grønn næring, sier Ivar Stuve.

Er du interessert kan du finne mer her