Hopp til innhold
Silje Ludvigsen, Sverre Holm og Tosten Rolstad
HR-leder Silje Ludvigsen, fagsjef skogskjøtsel Sverre Holm og skogbruksleder Tosten Rolstad fra Glommen Mjøsen Skog arrangerte studentkveld på Evenstad i januar, hvor de utvekslet informasjon om jobbmuligheter, jobbdrømmer, studieopplegg og tips til bacheloroppgaver med studentene.

Fersk oversikt fra Samordna opptak viser at søkertallene til skogfagstudier øker, både på Universitetet i Innlandet (Evenstad) og på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU på Ås).

Flere har Evenstad på topp

studiested Evenstad på Universitetet i Innlandet er det 131 søkere til bachelor i skogfag. 34 har satt dette studiet som sin førsteprioritet, mot 28 i fjor. Dermed er det en økning på 21 prosent i antall studenter som har dette studiet på topp.

Evenstad har også en master på deltid. Der er det 51 søkere til 25 plasser. Her har søkertallet gått noe ned siden 2024, men dette var som forutsett. 2024 var det første året med dette tilbudet, og det var flere som hadde ventet på å få muligheten.

Les også: Studenter anbefaler skogbruk på Evenstad

Jakob Nymoen, skogstudent på Evenstad
Jakob Nymoen roser samholdet og samarbeidet blant skogstudentene på Evenstad. Foto: Hans Haug

Jevnt med rekorden på Ås

NMBU er det 345 søkere til bachelor i skogfag, hvorav 79 har det som førsteprioritet. Dette er omtrent identiske tall som rekordåret 2024 (346 søkere, 82 med førsteprioritet).

Til master på NMBU er det 52 søkere, og 22 som har det som førsteprioritet.

Nytt tilbud på Steinkjer

Nytt av året er at det også startes en bachelor i skogfag på Nord Universitet på Steinkjer i Trøndelag. Der er det 73 søkere, hvorav 15 har det som første prioritet.

På Steinkjer er det også etablert et årsstudium i skogfaget med 58 søkere.

Viktig og ettertraktet kompetanse

HR-leder Silje Ludvigsen i Glommen Mjøsen Skog er svært glad for å se de gode søkertallene til skogutdanningene.

– Vi er helt avhengige av denne kompetansen i framtidas skogbruk, sier hun.

Glommen Mjøsen Skog rekrutterer årlig ferskt uteksaminerte skogstudenter.

Les mer om vår studentkveld på Evenstad: Har lyst på en jobb der jeg kan få være mye ute

Hilde Berglund og Hedda Lindkjenn.
Hilde Berglund og Hedda Lindkjenn går begge første året på skogfag på Evenstad, og synes studiet er topp. Berglund ser fram til å få et yrke hvor hun kan jobbe mer utendørs. Foto: Silje Ludvigsen

-Vi erfarer at folk trives godt i vår næring, og er gode ambassadører for karrierer knyttet til en av våre viktigste fornybare ressurser, sier Ludvigsen.

Det er et godt samarbeid i næringen for å fremme utdannings- og karrieremulighetene.

– Jeg vil trekke fram et svært godt arbeid fra Velg Skog de siste årene. Velg Skog er skognæringens egen rekrutteringssatsing, og selv om vi i næringen konkurrerer om arbeidskraften, har vi gjennom Velg Skog sammen klart å mobilisere for å få flere til å satse på skogrelatert utdanning, sier Ludvigsen.

HR-leder Silje Ludvigsen er glad for at de unge er så tilfreds med skogstudiene og med jobbmulighetene i skogbruket.