Hopp til innhold

I podkasten «Lyden av Skogbruk» møter du mange ulike skogbrukere gjennom en serie på 24 episoder. 18 episoder er ute, og i løpet av våren kommer seks til.

I «Lyden av Skogbruk» er målet få flere til å forstå hva vi i skogbruket driver med og hvilke muligheter som finnes her. Spennet går fra ung skogeier, ulike skogkarrierer og praktisk skogbruk.

– Vi som lager serien er Kvinner i Skogbruket. Og ettersom bransjen er stinn av hyggelige karer som oftest er de som kommer til orde, har vi bevisst gitt stemme til mange hyggelige og flinke damer. Kanskje omtrent stikk motsatt av normal prosent-fordeling av kvinner og menn, sier Britt Godtlund, daglig leder i Kvinner i Skogbruket.

– Gjestene våre har ikke bare bachelor eller mastergrad i skogbruk, men de har til felles at de gjør en viktig jobb for næringa. Noen har feriejobb med ryddesag, andre er studenter, du møter entreprenører, en professor, en juletredyrker, vi prater med nyansatte i både kommunal og Skogselskapets tjeneste og hva med å lære litt om Norges skoghistorie?

– Og ettersom Lyden av Skogbruk ikke primært henvender seg til de som er verdensmestere i faget, har vi fått hjelp av folk flest til å lage grunnleggende spørsmål og vi bruker færrest mulige vanskelige ord. Det er likevel læring i lyttinga for deg som er i bransjen eller ønsker å bli en del av bransjen, sier Britt Godtlund.

Du finner «Lyden av Skogbruk» på Spotify, Apple og google podkaster eller på hjemmesida www.kvinneriskogbruket.no. Der finner du både podkasten og du kan bli kjent med Kvinner i Skogbruket.

God lytt.