Hopp til innhold
Nissemor
Nissemor og julenissen er jevnlig å treffe i juletreskogen. Alle foto: Rannveig Røstad

Det er tredje året Glommen Mjøsen Skog samarbeider med Lillehammer sentrum om å gi byens befolkning og besøkende julestemning med en juletreskog. Første gang var da koronaen stengte ned landet i 2020 og skogeiersamvirket ønsket å bidra til å skape gode arenaer folk kunne møtes utendørs.

Skilt og grantrær.
I juletreskogen kan du koble av fra julestresset og finne den gode julestemningen.

Følelse av skogen midt i gågata

Sigrid Undsets plass er forvandlet fra et byrom til en liten granskog. Her kan du gå inn mellom trærne under en stjernehimmel av lyslenker.

På Sigrid Undsets plass er byrommet forvandlet til en skog midt i byen.

I skogen finner du blant annet en kunnskapsløype om trær som er svidd inn i stubber, og på storskjermen ruller det quiz med spørsmål om skog og trær.

Inne i skogen bor dessuten julenissen. Gjennom førjulstida kan du møte han eller nissemor her på bestemte tidsrom, og du kan legge ønskeliste i julenissens postkasse.

Stubber i skogen gir kunnskap om skog og tre.

Lære om skog og tre

Den magiske juletreskogen bringer naturen til byen og gir mulighet til å fortelle om de ulike egenskapene et tre har, både når det gjelder CO2-avtrykk, grønn verdiskaping og mange bruksområder.

Storskjerm med quiz.
På storskjermen ved juletreskogen ruller en quiz med spørsmål og svar om skog.

Trær er mer enn juletrær og Glommen Mjøsen Skog ser på dette som en ramme hvor vi kan fortelle om dette og øke den allmenne forståelsen for skog- og trenæringen som en viktig del av det grønne skiftet.

Målet er at den magiske juletreskogen skal være en skog man blir dratt inn i, et sted hvor man kan finne litt ro, nyte den hyggelige atmosfæren, lære litt om skognæringen og få litt god og ekte julestemning.

Sjekk dine egne kunnskaper – se quizen vår fra juletreskogen!