Hopp til innhold

05.05.2023 gikk nyheten om endringer i eierskapet ut: NØK Invest AS, som er et underselskap av Nord-Østerdal Kraftlag SA, kjøper en vesentlig andel av aksjene i Alvdal Skurlag.

Glommen Mjøsen Skog eier 38 prosent av Alvdal Skurlag, og beholder sin eierandel.

Økonomisjef i Glommen Mjøsen Skog SA, Gunnar Aakrann Eek ønsker NØK Invest AS velkommen.

gunnar-aakrann-eek_foto Guro Breck.jpg

Foto: Guro Breck

– Vi ser positivt på at NØK Invest kommer inn som eier. Det er en lokal virksomhet som har ressurser, og som i likhet med oss ønsker å bidra til videreutvikling og vekst i Alvdal Skurlag, sier Aakrann Eek.

Aktivt eierskap

Glommen Mjøsen Skog ønsker å være en aktiv eier i Alvdal Skurlag.

– Vi ser fram til å fortsette utviklingen i samarbeid med Alvdal kommune, NØK Invest og de øvrige aksjonærene. Med ny høvellinje, som er Norges mest moderne, er Alvdal Skurlag inne i en positiv trend. Vi mener Alvdal Skurlag har en unik posisjon innen utvendig kledning, og at miljø- og klimaavtrykket på produktene er et vesentlig konkurransefortrinn. Store investeringer, solid drift og styring, samt aktivt eierskap, danner grunnlag for fortsatt vekst i selskapet, sier Aakrann Eek.

Daglig leder Nils P. Hagen i NØK Invest sier at selskapet kjøper aksjer i Alvdal Skurlag for å skape videre vekst i selskapet sammen med de andre eierne.

– Vårt mandat er å styrke regionalt næringsliv og drive aktivt eierskap i de bedriftene vi går inn i. Alvdal Skurlag har dyktige medarbeidere og sterke forutsetninger for videre vekst, sier daglig leder i NØK Invest Nils P. Hagen.

Han peker på at tre som bygningsmateriale har bærekraft og funksjonelle kvaliteter foran de fleste andre materialer. – Alvdal Skurlag har gjennom årene tatt framtidsrettede valg, og den nye høvellinjen er Norges mest moderne, forteller han.

Tolga Os Sparebank og Alvdal Skurlag selger sine aksjer til NØK Invest, som får 12% av aksjene i Alvdal Skurlag. NØK Invest vil i ettertid gå ut til alle aksjonærer med et tilbud om å kjøpe en viss mengde aksjer.

Østlendingen bragte samtidig en omfattende reportasje om det nye, moderne høvleriet – les den her 

Andre som har omtalt saken:

Retten: les her

Alvdal midt i væla: les her