Hopp til innhold

Mandag var det føste skoledag etter ferien for alle barn i Norge. Litt ekstra stas var det nok for de som skulle starte på Nordre Ål barneskole. Den er nemlig helt ny og bygd i massivtre.

– Vi har hatt slitte lokaler lenge og trengte nå sårt en ny skole. Det var et ønske helt fra starten av at vi skulle bygge en skole som var klimavennlig og som ga et minst mulig CO2 avtrykk. Derfor er vi glade for at skolen er bygd i massivtre, sier rektor ved Nordre Ål skole Laila Owren.

Ikke bare klimavennlig med tre, men stilig også. Foto: Mono Media

Satser på tre
Det som tidligere var Kringsjå skole og Ekrom skole er nå slått sammen til en stor barneskole, Nordre Ål barneskole, og sammen har de fått et helt nytt bygg i massivtre. Lillehammer kommune har som  mål å bli klimanøytrale. Et trinn på veien til å bli det er å satse på bruk av tre i bygg. Ordføreren i Lillehammer kommune er sikker på at de har tatt det rette valget når han ser resultatet og hvor fint det blir.

En engasjert ordfører i Lillehammer, Espen Granberg Johnsen, blir vist rundt av rektor Laila Owren på nye Nordre Ål barneskole. Foto: Mono Media

– Jeg blir stolt når jeg ser hvordan det ser ut her. Det er stort sett tre vi ser og som skolen er bygget av. Dette er et resultat av en bevisst satsning fra kommunen sin side, og jeg tror de som skal bruke skolen får en veldig god hverdag her, sier Espen Granberg Johnsen.

Skolen er bygd i massivtre og limtre. Utvednig er skolen kledd med malm og furu, og innvendig er det brukt furu panel. Foto: Mono Media

I forbindelse med Tenk Tre kampanjen som Mjøsen Skog og Glommen Skog er en del av, laget vi en film fra skolen i vår. Skolen var ikke helt klar enda da vi var der, men vi fikk et godt inntrykk av hvor fint det blir. Filmen ser du her:

Foto: Mono Media