Hopp til innhold

KRONIKK AV GUDMUND NORDTUN, ADM. DIR I GLOMMEN MJØSEN SKOG

Fjoråret har med tydelighet vist oss at skogbruk har en framtid. Vi jobber side om side med næringer som vakler i coronaens mørke. Skogbruket har tross alt klart seg godt gjennom dette. Vi mener det viser at vi er fremtid.

Hva trenger vi så for å møte fremtiden? Hva trenger vi som jobber i en næring der vi har vært vant til å tenke i et hundreårsperspektiv?  

Vi er ganske sikre på at vi trenger kvinner og menn med en annerledes kompetanse enn før. Vi trenger hoder som tenker andre tanker og ser ting på en ny måte for å forstå det samfunnet vi opererer i. Samfunnet vårt står midt i et grønt skifte som plutselig gjorde vår verdiskaping trendy.

(fortsetter under bildet)

Gudmund Nordtun.jpg

Vi tenker det som en selvfølge at det grønne skiftet er oss – vi i skognæringen. Men et kjapt Google-søk avslører raskt at vi kjemper om plassen med sterke aktører i helt andre bransjer.

All ære til dem som har stått lenge, som har slitt sine yrkesår i en skognæring i bølgende konjunkturer. «Lang fartstid i bransjen» er et begrep. Men fremtiden krever også fartstid fra andre bransjer for å utvikle tankesett som hindrer at det grønne skiftet ikke snappes rett foran nesa på oss.

Dagens unge arbeidstakere er opptatt av å ta til seg kunnskap fra mange næringer, sektorer og forretningsområder.  Det er en styrke som vi i skogbruket må ta inn over oss og jobbe for å tiltrekke oss.

Skogen er mer enn bare trær!