Hopp til innhold
Zachary Church fra Øyer løste Glommen Mjøsen Skogs quiz med liv, lyst og solid interesse, og var strålende fornøyd med å få lue i premie.

Skogplanting, CO2-binding i skog, økt skogvolum, treslag og samfunnets behov for treprodukter var temaer for quizen som var en av aktivitetene på Glommen Mjøsen Skogs stand på tradisjonsrike Stavsmartn på Tretten i Øyer kommune 20.-22. oktober 2023. Quizen sådde spirer til kunnskap og interesse, noe også konkurransen i å gjette volumet på en medbragt tømmerstokk gjorde. Er du nysgjerrig på svaret der – se nederst i saken!

Lørdagen på Stavsmartn var som vanlig svært godt besøkt, men også i sola fredag og med vindstille og oppholdsvær søndag, var det bra med folk på farten.

Barn som Zachary, ungdommer som Nelly Therese Bergum, Andrea Bryhn Finborud, Nora Thorsrud og Elina Sundheim, og godt voksne kastet seg over quiz og gjettekonkurranse, eller satte seg ned for en bålkaffe og en god skogprat hos Glommen Mjøsen Skog.

Nelly Therese Bergum, Andrea Bryhn Finborud, Nora Thorsrud og Elina Sundheim (bak), samt Eline Olesen Reistad og Svein Reistad, i dedikert arbeid med spørsmål om blant annet skogvolum, klima og skogplanting.

Sina Romsås og faren Per Arne Brenden tok seg god tid på å svare på quizen. Sina skal etter hvert bli skogeier når hun skal overta familiegården Framigard Romsås på Fåvang. Derfor er hun interessert i å lære mer om skogbruk.

– Jeg er ikke klar til å overta gården ennå, men etter hvert skal jeg gjøre det, fortalte hun mens far og datter diskuterte quiz-svarene. De to samarbeidet også godt om å regne ut svaret på hvor stort volum det var på svære tømmerstokken vi hadde tatt med til Stavsmartn.

Sina Romsås er kommende skogeier på Fåvang, og besøkte Glommen Mjøsen Skogs stand på Stavsmartn sammen med far Per Arne Brenden.

Erling og Hilde Endsjø er skogeiere i Ski, men har hytte på Skei. De kombinerte tur til hytta med martnsbesøk. Planen var å kjøpe bålpanne på martn, men når de ikke fant det, ble det i stedet hyggelig skogprat ved bålpanna til Glommen Mjøsen Skog.

Og så var det fasit når det gjelder volumet på tømmerstokken: 509 liter. To konkurransedeltakere gjettet 514 liter, og vil få tilsendt premie i form av ei turøks med det første. Gratulerer!

Skogbruksleder Terje Hammer fra Elverum i trivelig bålprat med Erling og Hilde Endsjø, som er skogeiere i Ski.