Hopp til innhold

I samarbeid med 110 Innlandet og Fylkesmannen Innlandet har skognæringa spleiset på nytt, moderne utstyr for skogbrannflyovervåkning. 

– Dette er helt supert å få i stand, og vil bety mye for overvåkingen av skogen og en raskere varsling og bedre stedsangivelse, sier Jo Inge Westengen, fagutvikler i 110 Innlandet.

Kortere responstid
Locus navigasjonssystem er kjøpt inn til syv småfly, fordelt på de operative flyklubbene. Disse sender georefererte bilder tilbake til 110-sentralen, som dermed får en presis informasjon om eventuelle skogbranner som oppdages.

– Locus i skogbrannflyovervåkningen er på mange måter et kvantesprang hva gjelder utvikling. Det er spesielt innen to områder det spesielt løfter beredskapen og ikke minst vår responstid på innsats, sier brannsjef Trond Joar Kjenstadbakk i Midt-Hedmark Brann- og redningsvesen til Fylkesmannens nettsider.

Roser samarbeid i skogbruket
Jan Gaute Lie, skogsjef i Glommen Mjøsen Skog, bidro i fjor til at hele skognæringa var med på spleiselaget.

– Ved en skogbrann handler det om å komme i forkant med beslutninger og tiltak. Med et slikt hjelpemiddel gjør det brannvesenet og 110-sentralen raskere og i bedre stand til å gjøre de riktige vurderingene og ta de riktige beslutningene, noe vi i skogbruket er veldig fornøyd med, sier Jan Gaute Lie. 

Lie takker samtidig alle i næringa som bidro i spleiselaget: Viken Skog, Statskog, Nortømmer, SB Skog, Moelven, Stora Enso og Glommen Mjøsen Skog.

Les hele saken på Fylkesmannens nettsider.