Hopp til innhold

Årets tema under Innlandsmarkedet i Moelv var «Fra skogen». Innlandsmarkedet gikk av stabelen i slutten av august, og i samarbeid med Ringsaker skogeierlag stilte Mjøsen Skog med stand. Både Furnes og Brøttum skogeierlag hjalp til med bemanning. På standen kunne de besøkende blant annet få se hva tre brukes til. Det var nok mange som ikke visste at tre brukes i alt fra sjokolade og vanilje til betong, drivstoff og brusflasker.

Leder i Ringsaker skogeierlag Helge Hvoslef synes det var flott at så mange unge besøkte standen. Foto: Kristina Skamsar

Lang kø
Lederen i Ringsaker skogeierlag, Helge Hvoslef, hadde rigget seg med flere aktiviteter som trakk mange barn og unge. «Vedkløyving med øks» var en populær aktivitet sammen med «å gå planken». En granplank og en bjørkeplank med samme dimensjon ble satt opp parallelt. Folk kunne gå på plankene og gynge opp og ned for å kjenne forskjellen på styrken og stivheten mellom gran og den langt sterkere bjørkeplanken.

«Å gå planken» var en av de populære aktivitetene på Innlandsmarkedete. FOTO: Kristina Skamsar

– Vedkløyving var veldig populært. Det var kontinuerlig kø der barn og ungdom sto med hver sin vedkabbe i hånda og ventet på tur. Vi fikk formidlet både enkel og mer avansert behandling av øks og kabbe, stablingsteknikk og hvorfor vi stabler og når på året det tørker best, sier Hvoslef.

Interesserte barn og unge
Skolene og barnehagene tilrettelegger slik at barn og unge får besøke Innlandsmarkedetet i skoletiden.  Da blir det ekstra viktig å ha en utstilling som fenger nettopp denne målgruppen.

– Innlandsmarkedet i Moelv gir en veldig god anledning til å nå spesielt de unge med skogtanker. Vi ser at en stand som kan tilby aktivitet fungerer fantastisk mye bedre enn en passiv utstillingsstand. Sammen med en aktiv del er det mulig å veilede folk videre gjennom utstillingen og kommunisere dierekte med dem, sier Hvoslef.

Nabostanden ble satt opp av Ringsaker kommune med granskog, gapahuk, bål, eventyrfortelling og elghode.

– Vi tok med lauv fra rogn, osp og selje og viste hva elgen aller helt ville spist om den stod på fire bein. Vi fikk mange glupe spørsmål fra interesserte ungdommer, sier Hvoslef som var veldig fornøyd med dagene.