Hopp til innhold

Studentboligen har fått navnet Tårnet fordi den rager imponerende 50 meter over bakken. 

Direktør i SiØ, Rita Hirsum Lystad, forteller til Tenk Tre at byggeprosjektet har vært et godt samarbeid mellom flere lokale og nasjonale ressurser, med ett hovedmål for øyet: Å bygge fremtidsrettet.

Tårnet Halden_studentbolig_foto_Tenk Tre.jpg

Jo lenger opp i Tårnet du kommer, jo flottere blir utsikten. Foto: Jonas Adolfsen, Stein Johnsen

– Lyst og moderne 

To måneder etter bygget åpnet dørene har nærmere 160 studenter flyttet Totalt er det 213 hybelenheter i bygget, fordelt på parleiligheter, kollektiv og enkletter, eid av SiØ, Studentsamskipnaden i Østfold.

En av de som flyttet inn 1. august er studenten Maria Wang, som går andre året på en bachelor i barnehagelærer på Høgskolen i Østfold i Halden. Da muligheten åpnet seg for å flytte inn i den splitter nye studentboligen, tok hun den.

– Jeg hørte at de tilbød enkletter her, som er hybler med eget kjøkken og bad for én person. Etter et år med 15 andre kjente jeg at jeg trengte litt mer privatliv.

Tårnet Halden_studentbolig2.jpg

 Alle rommene i studentboligen skal oppleves som lyse og luftige. Foto: Jonas Adolfsen, Stein Johnsen

Les mer om studentboligen på tenktre.no

 
 
Fakta: TENK TRE

Tenk Tre er et initiativ fra en rekke bedrifter og organisasjoner på tvers av hele verdikjeden i norsk skog- og trenæring. Sammen ønsker de å vise hvordan skog og tre kan bidra i det grønne skiftet.

Klimasmarte trebygg

Blant aktivitetene er også kåringen av Månedens trebygg gjennom hele året. Prisen går til et bygg som utmerker seg både estetisk og funksjonelt, og som på en god måte dokumenterer hvordan man kan bygge mer klimasmart med tre.

Blant 12 månedsvinnere kåres til slutt Årets Trebygg.