Hopp til innhold

– Å sikre involvering fra de ansatte er svært verdifullt når vi nå er tidlig i prosessen med å utvikle ny strategi, sier administrerende direktør Gudmund Nordtun i Glommen Mjøsen Skog.

Samlingen på Beitostølen 4. – 6. september ble den første i Glommen Mjøsen Skogs historie der ansatte fra øst og vest var samlet. Nesten 140 ansatte tok turen, både for å bli bedre kjent og for å bidra med sine innspill til ny strategi for selskapet.

Regionsjef i Oppland, Jon Braastad (t.v.) og logistikkleder Morten Minde Myrvold. 


F.v. Næringspolitisk rådgiver Berit Sanness, kommunikasjonsrådgiver Merete Haagenrud og konsulent innen frivillig vern, Anne Mæhlum. 

 
Skogbruksleder i Gjøvik, Ketil Engen, og regionsjef Jan Gaute Lie.

– Motiverte ansatte, som føler seg hørt og som drar i én retning er grunnleggende for de krevende tidene som vil møte oss, sier Nordtun.

– Nå har vi startet arbeidet med å jobbe godt sammen, til glede for våre 7.300 andelseiere. Vi legger vekt på å ha en åpen og ærlig dialog rundt denne prosessen, og inkludere ansatte i arbeidet med å legge grunnsteinene for nytt selskap, sier Nordtun.

De ansatte ble delt inn i grupper og sendt ut på rebusløp i fjellheimen. Også mangekamp og praktisk problemløsing sto på programmet. Det falt i smak, ifølge skogbruksleder Terje Hammer i Elverum.

– Jeg synes jeg fikk mye ut av denne samlingen. Stemningen var god, og i gruppene ble vi kjent på tvers av øst og vest, sier Hammer. 


Brubygging mellom øst og vest. En del av gruppearbeidet i lagkonkurransene. 


Var det ei hengebjørk eller var det osp? Dypdykk i kunnskapen om flora og fauna på quizoppgavene. 

– Det var hyggelig å treffe våre nye kollegaer, artig å bli kjent med dem. Vi er en stor gjeng med veldig kompetente folk, og jeg har trua på at dette skal bli veldig bra. Nå framover må vi kartlegge kompetansen og interessefelt i øst og vest, og hvordan vi kan dra nytte av hverandre, sier Anne Mæhlum, konsulent ved avdelingen for Areal og Ressurs.

På agendaen sto også arbeidet med selskapets nye strategiplan. De ansatte gjorde en grundig jobb med å kartlegge hva som kan være essensielle verdier for Glommen Mjøsen Skog og hvilke visjoner som skal gjelde for framtidig arbeid. 


De ansattes innspill til strategi var en viktig del av samlingen. Salgsleder bioenergi, Per Magne Bryhn (t.v.) og Ivar Stuve fra organisasjonsavdelingen. 

-Vi har blitt bedre kjent og det har kommet opp mye nyttig materiale til verdier og visjoner for det nye selskapet. Dette skal nå kobles på det allerede igangsatte strategiarbeidet fra styrets side, sier Nordtun.

Arbeidet med strategiplanen for Glommen Mjøsen Skog fortsetter fram til årsskiftet. I november samles også de tillitsvalgte blant andelseierne til høstmøte for å drøfte strategiplanen og gi sine innspill.

– Strategiplanen vil gjennom å involvere medlemmer, ansatte og ledelsen bli et godt rammeverk for å sikre lønnsomhet og vekst i årene som kommer for Glommen Mjøsen Skog. Arbeidet med å utvikle planen og sikre innspill fra alle viktige aktører er noe av det viktigste vi gjør i høst, sier Nordtun.