Hopp til innhold

For tredje år på rad har Tor Gaute Jøingsli skutt seg inn på Kongelaget. I fjor fikk han attpåtil den gjeveste tittelen – Skytterkonge. Onsdag kveld er han klar for å forsvare tittelen på Landsskytterstevnet i Evje.

– Oppladingen nå er å gjøre minst mulig. Jeg følger litt med på skyting på Live Streamen, ellers slapper jeg av, sier Tor Gaute Jøingsli på telefon fra Evje onsdag morgen.

– Mistet litt kontrollen
Gårdagen endte med 247 poeng og en femteplass for Jøingsli, som representerer Lom og Skjåk Skyttarlag. 

– Det ble en brukbar gjennomføring. Jeg mistet litt kontrollen midt i grunnlaget, men syns jeg berga det greit innatt.

Legger grunnlaget i skogen
Jøingsli jobber som skogbruksplanlegger i Mjøsen Skog og har brukt sommeren til å taksere skog på Dombås. Han gjør målinger og kontrollerer at laserdata stemmer. Til slutt foreslår han mest mulige riktige tiltak i den aktuelle skogen, i form av en skogbruksplan. 

– En god skogbruksplan er viktig for at skogeier skal kunne gjøre de riktige tiltakene i skogen. Det handler både om økonomi for skogeieren og om å ta vare på det biologiske mangfoldet i skogen, sier Tor Gaute Jøingsli.

I filmen ser du Tor Gaute befare skogen på Dombås.

– Skal kose meg og ha det artig
Med milevis av skogtaksering bak seg og flerfoldige treningstimer på skytebana i Skjåk, skal han nå prøve å forsvare Kongetittelen fra i fjor.

– Det kreves en del trening i sommer. Selv om det ikke er mange som har klart å forsvare tittelen sin to år på rad, må man jo prøve, sier Jøingsli. 

– Jeg skal gå ut på der og kose meg med det og ha det artig. Det er ikke mer hokus pokus enn at jeg må gjøre de arbeidsoppgavene jeg har planlagt, og gjøre den jobben så godt jeg kan, sier skjåkværen. 

Sendinga sendes direkte på NRK1 klokka 19.30 – 21.00 onsdag kveld.

Vi ønsker lykke til, Tor Gaute!!!