Glommen-Mjøsen Skog - På tide å treffes igjen

På tide å treffes igjen

Det tredje arrangementet med skogeiere i områder som har mye til felles gjennom ressursgrunnlag, historie og driftsformer arrangeres 28. og 29. oktober. Forrige tur gikk til Nord-Gudbrandsdal. Foto: Ivar Stuve

Samfunnet har vært gjennom en lang periode med begrensninger i sosial sammenkomster også i skogbruket. Nå er det er på tide å treffes igjen og skogen er en ypperlig arena.

Merete Haagenrud 06.10.2021

Skogeierområdene i Glommen Mjøsen Skogs nordlige geografi inviterer til fagdager 28. og 29. oktober. I et bredt sammensatt program er første post et gårdsbesøk i Vingelen med økologisk drift, heltrefjøs, presentasjon av et prosjekt på heltre bjørk og demostrasjon av lokalt bioanlegg. Vi skal også besøke Telstad Gjestegård med blikk på historien bakover til 1770-tallet og høre om deres satsing på fisketurisme ved Glommas bredd. Her blir det og middag og overnatting for de ønsker det.

Dag to skal gruppa til skogs og diskutere stell av skog, med vekt på ungskogpleie, tynning og gjødsling i hovedsak på furuområder. Det blir kaffe og servering ute før siste stopp som er på den lokale foredlingsbedriften Alvdalsstolpen AS. Her benyttes lokalt råstoff i mange dimensjoner.

- Vi gleder oss til igjen å få diskutere skogfaget sammen med gode skogsvenner i Glommen Mjøsen Skogs nordlige område. Dette er det tredje felles arrangementet som nå er i ferd med å bli en hyggelig tradisjon, sier områdeleder Per Herman Hansæl fra Tynset.

Det settes opp buss fra Vågå/Dombås. De lokale skogeierne møter direkte på de ulike destinasjonene.

- Det er løpende påmelding, så «løp og kjøp» sier Ivar Stuve i Glommen Mjøsen Skog.

Invitasjon to dagers tur_NORD-ØSTERDAL-okt 2021.jpg

KLIKK HER FOR PÅMELDING – LINK TIL PÅMELDINGSSKJEMA