Hopp til innhold

– Skogkulturlederne har gjort en fabelaktig jobb med å etterkomme skogeiernes ønsker om planting. Det er litt av et puslespill når vi opererer med så store volumer. Vi har aldri hatt tilsvarende ordrereserve så tidlig i sesongen, sier skogkulturansvarlig Anne Guri Kløvstad i Glommen Mjøsen Skog. 

82 prosent av årets skogplantevolum er allerede bestilt

– Vi har god oversikt over de som har kontraktsfestet planteoppdraget med oss i forbindelse med hogst. De som allerede har bestilt planter kan sjekke at plantebestillingen er registret på Min Side. Før påske vil vi sende ordrebekreftelser på bestillingene, forteller hun. 

– Oppfordringen vår om å være raskt ute med plantebestillingen går til skogeiere som ønsker å gjøre plante- eller suppleringsjobben selv. 

Ingen grunn til å vente – snart er det vår

– Vi har mange hyggelige telefonsamtaler om dagen, forteller skogkulturleder Ivar Eriksmoen i Glåmdalen og legger til;

– Skogeierne skal ha planter tilpasset skogtype og høydelag, det er dermed en fordel å få inn plantebestillingene så raskt som mulig. Hiv deg på telefonen eller send inn bestillingen på e-postl til din skogbruksleder for å sikre deg planter, oppfordrer han. 

Johan Bjørn er skogkulturleder i søndre del av Glåmdalen. Han forteller om stor interesse fra skogeiere som ønsker å plante selv, men opplever også at skogeiere sitter på gjerdet og venter med å bestille planter fordi våren er et stykke unna. 

– Det er om å gjøre å sikre seg planter så fort som mulig. Vi har ikke nødvendigvis planter på lager som er tilpasset din skog om du venter for lenge. 

Mer enn 50 ulike planteprodukter

– Vi tilbyr mer enn 50 ulike planteprodukter! Plantene kommer i forskjellige størrelser og alder, med og uten mekanisk eller kjemisk beskyttelse. Vårt fokus er at alle skal få planter tilpasset marktype og høydelag. 

– Rådfør deg gjerne med skogbruksleder hvis du er usikker på plantetype og hvor mange planter du skal bestille, sier Johan Bjørn. 

Hvordan planter man nå igjen?

Skogeiere som ønsker å utføre deler eller all planting selv i år bør kontakte sin lokale skogbruksleder i Glommen Mjøsen Skog snarlig. Trenger du en oppfriskning i planting, avtaler du det med skogbrukslederen. Det finnes nettbaserte kurs for dem som er interessert:

Nettkurs i skogplanting