Hopp til innhold
Skogplanting.
Det ligger an til rekordomsetning av skogplanter i Glommen Mjøsen Skog i år. Foto: Dinamo

Glommen Mjøsen Skog planlegger med å selge 17,1 millioner skogplanter i 2024.  Dette er en solid økning fra foregående år, og nesten en million planter mer enn opprinnelig beregnet.

Førstemann til mølla

– Tidligere var fristen for skogeier for å bestille planter fra oss ikke før i mars, men slik er det ikke lenger. Nå går bestillingene forløpende unna etter førstemann til mølla-prinsippet, forklarer Kløvstad.

Dermed er det ingen grunn til å vente om du har planer om å plante skog til våren. Ellers risikerer du at det blir tomt.

– De som har hatt hogst gjennom oss har allerede inne bestilling på skogplanter. Så denne oppfordringen gjelder skogeiere som trenger nye planter til å erstatte der det har vært klimaskader eller billeangrep, eller som av andre grunner trenger ekstra planter, sier Kløvstad.

Inne på Min Side ser du oversikt over hva du har bestilt.

Portrett av Anne Guri Kløvstad i skogen.
Skogkulturansvarlig Anne Guri Kløvstad oppfordrer skogeiere som trenger planter i år om å melde fra raskt. Foto: Dinamo

Lang produksjonstid

Vi selger både gran-, furu- og bjørkeplanter. Skogplantene sås på planteskolene om lag to år før de skal plantes i jorda i skogsmarka. Dermed er det begrenset tilgang på ekstra planter inn mot plantesesongen, selv om vi har fått tak i en god del ekstra i år.

– Det er tomt for enkelte typer furuplanter og det er helt tomt for bjørk, sier Kløvstad.

Skogkulturlederne i Glommen Mjøsen Skog er godt i gang med fordelingen av årets skogplanter.

Meld fra til din skogbruksleder om du trenger planter i år.