Hopp til innhold

Mjøsen Skog tok turen til heltidsbonde og skogeier Hans Amund Braastad på Fåvang for å høre hva han mener om samvirke som selskapsform. Dette ble det film av, som du kan se litt lenger ned i saken.

– Det at Mjøsen Skog er organisert som et samvirke gir trygghet for skogeieren. Det betyr sikkerhet for oppgjør, og det er lik pris for alle, sier Braastad.

Som heltidsbonde er det ikke alltid tiden strekker til. Derfor setter han det meste av skogsdrifta vekk til Mjøsen Skog.

 
Hans Amund Braastad er svært fornøyd med Mjøsen Skog sine tjenester. Foto Kristina Skamsar

– Vi er tilfredse med Mjøsen Skog på den måten at vi alltid vet at skogsdrifta blir fullført på en tilfredsstillende måte. Mjøsen Skog har lokale skogbruksledere som kjenner områdene sine godt, og de engasjerer gode entreprenører som takler det bratte terrenget her i Gudbrandsdalen. Det er viktig, sier Braastad.

FILMEN SER DU HER

Eiernes interesser viktig
– Våre faglige råd om hogst og andre tiltak i skogen skal legge skogeiers interesser på kort og lang sikt til grunn, slik at skogen forvaltes på en ansvarlig måte. Det er eiernes og ikke andelslagets interesser som skal være styrende, sier skogsjef Johannes Bergum.

 Skogsjef Johannes Bergum er klar på at det er eiernes interesser som skal være styrende i Mjøsen Skog. Foto: Berit Sanness.

Stor eller liten skog – Vi hjelper deg
Mjøsen Skog kjøper tømmer fra skogeiere innenfor hele vårt område, som vil si kommunene i Gudbrandsdalen, på begge sider av Mjøsa og i Eidsvoll. Vi har salg på alle sortimenter og tilbyr konkurransedyktige priser. Inngår du avtale med Mjøsen Skog om å utføre skogsdriften, vil alt i forbindelse med hogsten bli ivaretatt av oss.

Vi hjelper deg å forvalte skogen din ansvarlig. Våre råd om skogbehandling bygger på at du skal få mer ut av skogarealene dine. Ved å følge skogbehandlingsprogrammet EDEL kan du øke skogproduksjonen på eiendommen med inntil 50 prosent.