Hopp til innhold

Mjøsnytt 02-2019 finner du her. Denne utgaven er nå på vei ut i posten til våre andelseiere sammen med Magasin Skog nr 4.

I dette nummeret av Mjøsnytt finner du glimt fra generaldebatten og innleggene fra de øvrige representantene fra skogeiersamvirket. Dette har tidligere vært omtalt på vår hjemmeside.

Heier på Hunton
I Mjøsnytt omtaler vi samarbeidet med Hunton, som åpnet ny fabrikk for produksjon av trefiberisolasjon på Gjøvik tidligere i år. Dette er en gledelig satsing på foredling av kortreist råstoff fra skogen som vi naturligvis heier på. Her snakker vi om klimavennlig trefiberisolasjon som kan brukes både i rehabilitering og nybygg.

Mjøsen Skog mener det er forbilledlig at Huntons eiere har flyttet produksjonen av miljøvennlig trefiberisolasjon hjem til Norge etter å ha produsert trefiberisolasjon i Polen i omkring ti år. Adm. dir. Arne Jebsen i Hunton Fiber AS og hans folk kan nå glede seg over kortreist råstoff og et miljøvennlig produkt. Her snakker vi om grønt skifte i praksis.

Så fikk da Hunton også velfortjent ros under åpningen av fabrikken den 12. mars i år. Statsminister Erna Solberg sto for den høytidelige åpningen og roste Hunton. Det samme gjorde landbruks- og matmininister Olaug Vervik Bollestad.

Les mer om Hunton og Huntons historie her.

Passer i landbruksbygg
Trefiberisolasjon passer for eksempel godt i landbruksbygg. Se hvordan driftsbygningen på gård i Sør-Fron benyttet bl.a. treisolasjon i sin driftsbygning.

Egen film
Sammen med Hunton har vi laget en film om det grønne kretsløpet fra skog til bygg. Mer om filmen og link til filmen finner du her.