Hopp til innhold

 

Det er forbilledlig at Huntons eiere med dette har flyttet produksjonen av miljøvennlig trefiberisolasjon hjem til Norge etter å ha produsert trefiberisolasjon i Polen i omkring ti år. Nå kan adm. dir. Arne Jebsen i Hunton Fiber AS glede seg over kortreist råstoff og et miljøvennlig produkt. Her snakker vi om grønt skifte i praksis.

Slik skal det gjøres
I går sto statsminister Erna Solberg for den offisielle åpningen av Huntons nye fabrikk på Skjerven

 – Hunton har vist kreativitet og pågangsmot, videreutviklet seg og våget å satse. Det er imponerende, sa Erna Solberg, som roste Hunton for å være et viktig foregangseksempel når det gjelder å jobbe systematisk for å bli en grønnere industri.

-Vi er glade og stolte i dag. Åpningen av den nye fabrikken er en milepæl i Huntons 130 år lange historie, sa Arne Jebsen i sin åpningstale til de over 150 gjestene som var tilstede under åpningen.

2019-03-12 Lavvo utenfor Huntons fabrikk Foto Berit SannessKlappet og klart til åpningsarrangementet i lavvo utenfor Huntons nye fabrikk på Skjerven. Foto: Berit Sanness

 

Miljøvennlig treisolasjon
Byggingen av den nye fabrikken startet for et par år seiden. Testproduksjonen startet for noen måneder siden. Om kort tid vil fabrikken gå over i ordinær drift. Da blir det for alvor tilgjengelig kortreist treisolasjon med lavt karbonfotavtrykk fra Huntons nye fabrikk på Skjerven. Den nye fabrikken produserer både isolasjonsmatter og blåseisolasjon. Blåseisolasjonen egner seg både i nye og gamle hus.