Hopp til innhold

– Må samle kreftene

Rådene ble gitt da landbruksminister Sandra Borch (Sp) og statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte Moelven Industrier forrige uke.

Konsernsjef Morten Kristiansen i Moelven tror man må samle kreftene i skog-Norge for å vise styrke. Norsk skognæring er relativt beskjedent i volum og derfor er det viktig å se over fylkesgrensene for å lykkes. 

– Det blir for lite å være kretsmester hvis en virkelig skal løfte seg ute i den store verden. Det er store krav som stilles der ute, sa han til NTB.

Regjeringen signaliserer vilje 

I regjeringsplattformen signaliseres vilje til mer videreforedling, verdiskaping og sysselsetting og satsing på skog.

Statsminister Jonas Gahr Støre trakk fram et eksempel fra Lillehammer-OL hvor Moelven utviklet ny teknologi da de fikk mulighet til å bygge Vikingskipet i Hamar.

– Vi må gi treindustrien mulighet til støtte når de tar teknologiske skritt framover. Innovasjon Norge kan blant annet være en partner som bidrar til at vi også utvikler virksomheter på en klok måte, sa Støre til NTB.

Opptatt av skog

Både Støre og Borch er opptatt av skog.

– Ja, det stemmer. Det første jeg gjorde som landbruk- og mat og skogminister, var å kjøre hogstmaskin, sa Borch til NTB. 

Her leser du saken: Ministeren la sitt første statsrådbesøk til skogen

Jonas Gahr Støre lot seg begeistre over Glommen Mjøsen Skogs initiativ for å få ungdommen til å plante skog i vår.

– Jeg var med for et halvt år siden å plante skog ved Glommen Mjøsen Skog i nærheten av Gardermoen. Det var et hogstområde, hvor vi satte ned små spirer. Det gjorde veldig inntrykk på meg, for det er skog som kommer til å bli hogget ut antakeligvis etter at mine barnebarn har levd opp, sa han til NTB.

Her leser du saken: – Norsk ungdom kan og vil, sier Jonas Gahr Støre (Ap)

 

Les hele saken på E24Faksimile E24.jpg