Hopp til innhold

Han startet opp i et engasjement i mai og ble tilbudt fast jobb fra første november.

– Det er jeg godt fornøyd med. Nå ser jeg fram til å bli bedre kjent med skogeierne i Solør, sier han.

Christian er 22 år, er oppvokst og bosatt i Kongsvinger. Han ble ferdig med en bachelor i skogbruk fra Evenstad i vår, og gikk rett ut i engasjementet i Glommen Mjøsen Skog. I bagasjen har han også en sommerjobb i 2019 hvor han jobbet med plantekontroll og skogkultur i Kongsvinger.

– Ikke i tvil om at jeg ville fortsette, sier han og legger til: – Jeg har sett på Glommen Mjøsen Skog som er bra og solid bedrift. Det inntrykket fikk jeg også bekreftet gjennom sommerjobben – en fin bedrift med fine kolleger, sier han.

God intern kommunikasjon

Glommen Mjøsen Skog har 140 ansatte spredt over en omfattende geografi fra Lesja og Røros i nord til Kornsjø og Eidsvoll i sør. Det i seg selv kan være en utfordring som nyansatt.

– Jeg opplever at alle er svært behjelpelige og at det er god kommunikasjon mellom ulike ledd i organisasjonen. For meg er det positivt at det er mange å rådføre seg med, sier han.

Skryter av skogeierne i Solør

Solør omfatter kommunene Våler, Åsnes og Grue med store skogressurser og rike skogbrukstradisjoner. Basen for Glommen Mjøsens ansatte er Skoghuset på Flisa som ligger sentralt plassert i Solør.

– Det er et trivelig og sosialt kontor. Tror mange ønsker å stikke innom for en prat og en kaffekopp, noe som er litt verre i disse Korona-tider, sier han.

Skogkultur er nødvendige investeringer for å få fram ny skog etter hogst og pleie av den etablerte ungskogen vil være aktuelt 5-10 år etter planting. 

– Mitt inntrykk så langt er at skogeierne er veldig flinke og er opptatt av riktig skogpleie, men helt i mål kommer man sjelden så jeg er sikker på at jeg får nok å henge fingrene i.

– Jeg er veldig motivert for å hjelpe skogeierne til å drive et bærekraftig skogbruk og gi råd basert på kunnskap og skogeiers ønske, sier Christian Tråstadkjølen.

 

Kontaktinfo:
Skogkulturleder Christian Tråstadkjølen | 954 01 933 | ct@glommen-mjosen.no