Hopp til innhold

– Koronarestriksjoner gjør at mange sesongarbeidere ikke kommer inn i landet til årets plantesesong. Men plantene må i bakken, og Glommen Mjøsen Skog har i løpet av de siste ukene aktivt gått ut og annonsert etter norsk arbeidskraft. I tillegg oppfordrer vi skogeiere til å plante sjøl, sier skogsjef Jan Gaute Lie.

– Webinaret om skogplanting blir en kort innføring i riktig planteteknikk, gode planteplasser og er ment å vekke interesse, både hos skogeiere, slekt, venner og andre som kunne tenke seg en jobb i skogen, sier Lie.

Gleden av «å være i nuet»

Thor Gotaas innleder webinaret, der han skal fortelle om skogplanting, altså hvordan livet er «i felt», forteller kommunikasjonssjef Silje Ludvigsen i Glommen Mjøsen Skog. 

– Thor Gotaas er en kjent skikkelse for mange. Det som kanskje er litt mindre kjent er at han hvert år  trasker milevis i skogen for å plante tusenvis av granplanter. Dette har han gjort siden 80-tallet, sier Ludvigsen.

Et glimt fra denne tilværelsen kan du se i kortfilmen «Mannen som planter skog»

– Vi har lyst til å få Gotaas til å fortelle om hvorfor han synes det å plante skog er så givende og hvorfor han mener flere burde drive med det. Han har noen filosofiske betraktninger og i filmen forteller han om gleden av «å være i nuet». Vi håper Gotaas kan inspirere flere til å prøve seg på skogplanting, sier Ludvigsen. 

 
Program:
• Innledning v/ Thor Gotaas – direktesendt intervju.
• Praktisk innføring – slik planter du skog – m / Sverre Holm og Anne Guri Kløvstad fra
skogavdelingen i Glommen Mjøsen Skog.
• Spørsmål fra publikum

Arrangementet er gratis. Klikk her for å delta

(Arrangementet er gratis og foregår på Teams. Du trenger ikke melde deg på, trykk på arrangementslenken når webinaret starter. Du trenger ikke ha Teams installert for å følge webinaret, du kan også følge det direkte på web, ved å velge «Se på nettet i stedet» i vinduet som kommer opp.)