Hopp til innhold
Bildet viser Jan Gaute Lie, som er ny regionsjef i region Mjøsa i Glommen Mjøsen Skog.
Jan Gaute Lie har over 20 år bak seg i skognæringen. Foto: Silje Ludvigsen

Jan Gaute Lie (47) fra Øyer i Gudbrandsdalen blir ny sjef for region Mjøsa i Glommen Mjøsen Skog, når Jon Braastad går av med pensjonen.

Lie jobbet fram til 2022 som skogsjef i Glommen Mjøsen Skog og har over 20 år bak seg fra skogeiersamvirket, deriblant som regionsjef og leder for kvalitet- og miljø i daværende Mjøsen Skog og deretter entreprenøroppfølging og skogsjef i det fusjonerte Glommen Mjøsen Skog.

Lie kommer nå fra stillingen som rådgiver i fagavdelingen i Norges Skogeierforbund, der ansvarsområdet hans i all hovedsak har vært implementering av ny PEFC Skogstandard og kompetansebygging.

– Selv om det bare ble halvannet år i Norges Skogeierforbund, har jeg lært utrolig mye om hva som skjer både nasjonalt og internasjonalt skogpolitisk. I en omverden og et nyhetsbilde som domineres av antakelser og følelser, står Norges Skogeierforbund stødig i at relevant informasjon skal være godt faglig forankret, sier Jan Gaute Lie.

Spennende region

Region Mjøsa i Glommen Mjøsen Skog kjøper inn tømmer, selger skogtjenester og driver med rådgivning til skogeiere rundt Mjøsa og i Sør-Gudbrandsdalen.

– Jeg ser fram til å jobbe i det operative skogbruket og videreutvikle regionen sammen med aktive skogeiere, samarbeidende entreprenører og gode kolleger i Glommen Mjøsen Skog, sier Lie.

– Dette er en spennende skogbruksregion med stor verdiskaping innenfor det fornybare råstoffet fra skogen, sier Lie.

Skogsjef Torgrim Fjellstad i Glommen Mjøsen Skog ønsker Lie velkommen tilbake:

– Jeg er glad for å få lederen og fagpersonen Jan Gaute tilbake på laget, og ser fram til at han er på plass. Den kompetansen han har bygget opp gjennom mange år i det operative skogbruket vil vi få god nytte av, sier Fjellstad.

Pensjonerer seg

Nåværende regionsjef Jon Braastad fra Gjøvik pensjonerer seg i august, etter å ha vært regionsjef i over 20 år.

– Det har vært spennende å følge produksjonen fra stubbe til industri. Skogbruket har alltid og vil alltid være betydningsfullt for meg, og linken ut mot skogeierne blir stadig viktigere, sier Jon Braastad.

 

Jan Gaute tiltrer etter planen senest 1. oktober.