Hopp til innhold

Utdrag fra artikkel i magasienet Skog 1-2021
Tekst og foto: Roar Ree Kirkevold

Julianne Storfjell vokste opp i kyst- og sommerbyen Sandefjord. Allerede som liten satt hun på med en lastbærer i skogen. Fordi hun er oppvokst i friluft med jakt og fiske er skogen et flott sted for henne.

Fra helgejobb til lærling  

Julianne forsto raskt at det var i skogen hun ville jobbe. Veien gikk til Innlandet med videregående utdanning på skogskole og helgejobb for en fyr hun ikke kjente, men som alle snakket om. Det var Gunnar Filtvedt. Han kom til Rena for 30 år siden, og har nå elleve hogstlag og 28 ansatte. Han har lært opp mange lærlinger, og sier at noen av hans beste folk har vært i firmaet siden de selv var lærlinger. Firmaet GM Skogsdrift eies av Gunnar Filtvedt og er en av Glommen Mjøsen Skogs faste entreprenører. 

P1170811_web.jpg– Jeg vil råde andre ungdommer til å følge hjertet sitt mer enn venneflokken,
sier Julianne. 

Konkurranseinstinkt 

Alle kommer til å gjøre feil. Juliane også. Uansett trening på skolens simulatorer, er det her ute i virkeligheten at de får den nødvendige mengdetreningen. Den som avgjør om du blir middels eller virkelig god. Det handler om presisjon og effektivitet.

Gunnar Filtevdt_web.jpg– Altså igjen om holdninger, sier Gunnar. – Du må ha litt konkurranseinstinkt. Hvis du klarer fem lass i dag, hvordan kan du klare seks i morgen? Skogeierne vil ikke høre at lærlingen har gjort feil. Det er firmaets rykte slikt går ut over. Derfor er Juliane og de andre lærlingene så fryktelig viktige.

– Jeg kommer nok til å bli her i skogen. Jeg visste at hogstyrket var moro, men jeg ante ikke at det var så moro som det faktisk er, smiler Julianne.

P1170865_web.jpgHele artikkelen leser du her (pdf) 

 

FAKTA: GM Skogsdrift 

Daglig leder Gunnar Filtvedt startet i 1981 som manuell skogsarbeider i Nedre Glommen skogeierforening. Han flyttet til Rena i 1990 og etablerte GM Skogsdrift AS i 1992 med to eiere. I 1994 overtok Gunanr Filtvedt alle aksjene i selskapet.

GM Skogsdrift startet med to mann og to maskiner. I dag har selskapet 28 ansatte. GM Skogsdrift er en av Glommen Mjøsen Skogs faste entrprenører.