Hopp til innhold

Skogbrukets Konferansesenter ble etablert og bygget på starten av 70-tallet, og tatt i bruk i 1972. Den gangen var internat med overnatting og bespisning en integrert del av Skogkurs sin drift. I årenes løp er bygningsmassen utvidet, og bruken endret.

I 1992 ble Honne hotell og konferansesenter AS skilt ut som eget driftsselskap og drives som et frittstående hotell. Eiendomsselskapet er 100 % eier av hotellet.

På grunn av denne driftsendringen og Skogkurs sitt behov for å fokusere på kjernevirksomhet, har eierne av eiendomsselskapet besluttet å selge, heter det i en pressemelding. 

Skogbrukets konferansesenter AS sitt formål er å eie og drive et konferansesenter for norsk skogbruk på eiendommen Honne på Biri. Eiendomsselskapet har 52 aksjonærer. Skogbruket Kursinstitutt (Skogkurs) står for daglig ledelse, og er største eier (35 %).

Eiendommen har et areal på 240 dekar med ca. 6000 m2 bygningsmasse som i dag leies ut til Skogkurs og det heleide driftsselskapet Honne hotell og konferansesenter AS, samt noen andre mindre leietakere.

2017-04-06-Årsmøte-Mjøsen-Skog-FOTO-Silje-Ludvigsen.gifSkognæringen har gjennom flere tiår brukte Honne aktivt for kurs, konferanser og årsmøter. Her fra årsmøtet i Mjøsen Skog i 2017. Foto: Silje Ludvigsen

Bygningsmassen inneholder blant annet 33 kontorer, 66 hotellrom, moderne auditorium for ca. 170 personer, 4 konferanserom, stor spisesal mv. I tillegg kommer en egen hytte for spesielle arrangementer, og arealer med potensiale for fremtidig utbygging.

Eiendommen er i god stand, men med oppgraderingsbehov avhengig av ny eiers planer for eiendommen, heter det i pressemeldingen. Beliggenheten er sentral i Mjøsområdet og nær mulig fremtidig sentralsykehus for Innlandet.

Spørsmål kan rettes til

Daglig leder: Eva Skagestad, mobil: 97174457, e-post: es@skogkurs.no

Styrets leder: Rolf Th. Holm, mobil: 92222543, e-post: rth@lillestromdelta.no