Hopp til innhold

Moelven viser til en økning i resultatet på NOK 220 millioner fra samme periode i fjor, mens omsetningen økte tilsvarende med NOK 446 millioner. I følge en pressemelding er dette Moelvens nest sterkeste kvartalsresultatet noen gang, kun slått av andre kvartal i rekordåret 2007.

Høy etterspørsel, sterk prisutvikling internasjonalt og ivrige hjemmesnekkere er forklaringen bak tidenes start på året for Moelven-konsernet. 

– Mye har endret seg siden samme tid i fjor. Da hadde vi fulle lagre, mens nå er vi helt i den andre enden av skalaen. Vinterkulden i år var ikke optimal for produksjonen vår, og nå jobber vi for fullt med å håndtere høysesongen vi er inne i, sier Morten Kristiansen, konsernsjef i Moelven Industrier.

Internasjonal etterspørsel

Tremarkedet er internasjonalt, og aktiviteten og etterspørselen på verdensmarkedet påvirker derfor prisene. I USA bygges det mer i tre, og som følge av redusert avvirkning i Canada over tid blir stadig mer av trevarene hentet fra Europa. Denne etterspørselen, kombinert med en oppussingsboom under pandemien internasjonalt og i hjemmemarkedet, har ført til en positiv prisutvikling innen flere segment. Som følge av dette har også råvareprisen økt for Moelven.

Konsernets selskaper innenfor limtre, modulbygging og kontorinnredninger opplever ikke like sterk markedsutvikling som trelast-segmentet, men de kan skilte med forbedringer i ordrereservene.

– Moelven går svært godt om dagen og vi tror etterspørselen for trevarer vil holde seg på dette nivået gjennom første halvår. Samtidig jobber vi kontinuerlig med å forbedre lønnsomheten og strukturen i konsernet. Det må vi for å kunne takle skiftende tider i bransjen vår, sier Kristiansen.

Moelven har denne uken hatt general- og bedriftsforsamling. Her er nyvalgt styre og bedriftsforsamling.

Les kvartalsrapporten for Q1 2021 her (PDF).