Hopp til innhold

Foto: BIG/Vestre

Møbelprodusenten Vestre investerer 300 millioner i ny fabrikk i Magnor, rett ved svenskegrensa. The Plus er den største investeringen i norsk møbelindustri på flere tiår.

3.jpgVestre forteller at fabrikken blir det første industribygget som oppnår aller høyeste miljøklassifisering, med smarte roboter og selvkjørende trucker, alt basert på fornybar energi.

1.jpgTettstedet Magnor ligger i Eidskog kommune sør i Innlandet. Det er bare elleve mil til Oslo, og Sverige ligger et steinkast unna. Nærmeste by er Kongsvinger med 18 000 innbyggere og Arvika i Sverige med 26 000 innbyggere. Nærheten til Sverige var et av momentene for å legge den nye fabrikken til Magnor. Vestre tror på industrisamarbeid i Skandinavia og på å utnytte styrkene til hvert enkelt land.

5 CEO Jan Christian Vestre.jpg

Jan Christian Vestre er CEO i den norske møbelprodusenten Vestre AS. Vestre er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Han ble i 2019 utnevnt til Norges beste vekstskaper i den internasjonale konkurransen «EY Entrepreneur Of The Year», og i 2020 ble han kåret til årets bærekraftsleder av E24. Wikipedia

Vestre produserer utemøbler for det offentlige rom. Selskapet har de siste årene gjort braksuksess med sin eksport til utlandet.

Møbelfabrikken bygges i tre. I samarbeid med Woodcon har Moelven allerede heist på plass de første limtrebjelkene som utgjør bærekontruksjonen i bygget. 

Les mer på moelven.com