Hopp til innhold
Heidi Storsveen Skaug
– Andelseiermøtene er en demokratisk arena du som andelseier bør bruke, mener organisasjonssjef i Glommen Mjøsen Skog, Heidi Storsveen Skaug. Foto: Hans Haug

Etter påske er det andelseiermøter i alle skogeierområdene i Glommen Mjøsen Skog. Disse møtene utgjør en viktig del av organisasjonens demokratiske struktur.

Møt ledelsen

– Dette er et årlig møtepunkt mellom deg som andelseier og ledelsen i Glommen Mjøsen Skog. På hvert av møtene kan du møte en representant fra styret og en representant fra ledergruppa i selskapet, forteller Skaug.

Valg av representanter til årsmøtet

En annen viktig del av andelseiermøtene er valg av representanter til årsmøtet i Glommen Mjøsen Skog.

– Disse representerer skogeierområdene på årsmøtet, og sikrer at andelseierne får en stemme i beslutningsprosessene til Glommen Mjøsen Skog, sier Skaug.

– Sett deg inn i sakene

Andelseiermøtene har en rådgivende rolle og behandler saker som årsberetning og regnskap og andre saker som har kommet inn til årsmøtet. Glommen Mjøsen Skog sender innkalling og sakspapirer direkte til alle andelseiere på forhånd.

– Jeg anbefaler å sette seg inn i det som er tema på forhånd. Ta en titt i årsmeldinga, så får du oversikt over hva som skjer i virksomheten du er med å eie, sier Skaug.

Les også: Et spesielt år for Glommen Mjøsen Skog

Andelseiere har stemme- og møterett på andelseiermøtet, og ektefeller, samboere eller annen representant kan også delta, men kun én av dem kan stemme.

Andelseiermøtene foregår i perioden 3. – 10. april. I arrangementskalenderen vår ser du når det er andelseiermøte i ditt skogeierområde.